Je cv (curriculum vitae) en motivatiebrief zijn de eerste indruk die een bedrijf of organisatie van je ontvangt per mail, dus je moet er alles aan doen om het goed te hebben. Dat betekent dat je jouw cv moet laten uitschieten. Cv’s geven basisinformatie over jou, jouw opleiding, werkervaring, vaardigheden en prestaties. Sollicitatiebrieven leggen uit waarom je de baan wilt en wat jou de juiste persoon ervoor maakt. Er zijn verschillende stijlen als het gaat om het opmaken van een cv. Maar hier is er een lijst van de basis punten die er zeker in moet staan.

1. Kies jouw sjabloon

Er zijn honderden sjablonen online beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Kies er een die is afgestemd op jouw situatie om je cv zo relevant mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je ook een eenvoudig ontwerp kiest om het leesbaar te houden en de focus op jou en je ervaring te houden.

2. Voeg een persoonlijke verklaring toe

Een goede persoonlijke verklaring kan zeer effectief zijn als je het goed doet. Houd het kort en benadruk jouw ervaringsniveau, sterkste vaardigheden en de persoonlijke en professionele kwaliteiten die je geschikt maken voor de baan. Als je vastloopt, waarom vraag je dan niet een vertrouwde vriend of collega om je sterke punten op te schrijven? Je zult versteld zijn van het resultaat en je krijgt een eerlijk beeld van jezelf.

3. Voeg een motivatiebrief toe

Er is niet altijd ruimte op een cv om in detail te treden over waarom jij de beste kandidaat voor de baan bent, en dit kan problematisch zijn als je geen werkervaring hebt. Je moet het bedrijfsmanager kunnen laten zien wie je bent en wat jou geschikt maakt voor de baan. Het indienen van een motivatiebrief naast je cv is een geweldige manier om dit te doen. Het is een kans om jouw persoonlijkheid te laten zien en de relevante vaardigheden die je bezit te benadrukken die je zullen helpen slagen in de specifieke rol. Vergeet niet om het professioneel, beknopt en leidend te houden met een geweldige opener.

4. Maak jouw contactgegevens gemakkelijk vindbaar

Vermeld jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres, stad en staat. Het kan ook passend zijn om de URL naar jouw LinkedIn-profiel op te nemen. Maak het voor personeelsmanagers gemakkelijk om contact op te nemen met je.

5. Educatie

Vaak volgt dit gedeelte na jouw persoonlijke gegevens/contactgegevens. Deze sectie moet in de omgekeerde chronologische volgorde gerangschikt worden. Dat houdt in dat de meest recente (of hoogste) graad of graad-in-progressie eerst verschijnt. Vermeld de naam van de school, de verleende graad, het studiegebied en/of major en minor, en het jaar waarin de graad is behaald. Dit is ook een geschikte plaats om de titel van jouw thesis en/of masterthesis op te nemen, samen met de namen van jouw belangrijkste adviseurs.

 6. Werkervaring

Neem, gezien de verwachtingen van een cv, alleen werkervaring op die verband houdt met jouw academische werk, interesses en ontwikkeling. Bovendien, terwijl je in een cv je werk, vaardigheden en prestaties beschrijft, zijn zulke gedetailleerde beschrijvingen vaak niet op hun plaats in een cv. Als een functie die je bekleedde niet duidelijk zou zijn voor andere academici, kun je er natuurlijk voor kiezen om deze hier te beschrijven.

7. Geef voorbeelden

De meesten van ons maken zich schuldig aan het schrijven van een cv vol modewoorden als ‘teamwork’ en ‘communicatieve vaardigheden’ zonder uit te leggen wat we daarmee bedoelen. Iedereen kan zeggen dat ze georganiseerd zijn, dus zorg ervoor dat je een voorbeeld geeft om te laten zien hoe je je onderscheidt van de rest.

8. Schrijf over de resultaten en prestaties, geen taken

Focus op wat je hebt bereikt in je vorige rollen. Kwantificeer jouw resultaten. Noem geen reeks taken op, maar concentreer je op de resultaten van jouw werk en ervaring en lever eerlijk bewijs. Bulletpoint-prestaties en belangrijke punten in plaats van ze in alinea’s te schrijven. Maak elk punt niet te ingewikkeld en neem niet te veel punten op in jouw lijst.

Wat te benadrukken en wat te vermijden Je hoeft jouw geboortedatum, nabestaandengegevens of lange referentiegegevens niet op te geven, omdat deze informatie later nodig zal zijn nadat je in aanmerking komt voor een interview. Het is ook erg belangrijk om helemaal eerlijk te zijn, het lijkt bijvoorbeeld makkelijker om geen overtolligheid op te nemen in je werkgeschiedenis; dit zal echter altijd aan het licht worden gebracht bij een toekomstige werkgever, dus eerlijkheid is het beste beleid.