Tips / Ideeen

Dit is de tips en ideeën pagina van deze website. Hier kun je snelle tips en trucjes vinden van hoe je een sollicitatiebrief moet schrijven tot hoe je moet communiceren. Let wel dat je niet alle tips hier zult vinden, omdat wij ook willen weten wat voor jou werkt. Deel met ons welke tips jij gebruikt of als je andere ideeën hebt. Na het scannen zullen wij jouw tips/ideeën ook op de website publiceren.

Tips om een goede cv te schrijven

Je cv moet duidelijk aangeven wie je bent, wat je hebt gedaan, welke vaardigheden en kennis je kunt bieden en wat je carrièredoelen zijn.

1. Voeg jouw persoonlijke contactgegevens toe en controleer of deze correct zijn – jouw naam, volledig adres inclusief jouw postcode, mobiele nummer en e-mailadres. Schrijf het allemaal per regel op en niet naast elkaar. Gebruik een professioneel e-mailadres, b.v. [email protected].

2. Begin je opleidingsoverzicht met de hoogste kwalificatie en een vakkenoverzicht. Vermeld alleen relevante opleidingen.

3. Begin in je werkervaring met je meest recente en duidelijke lijst voor wie je hebt gewerkt, functietitel, hoe lang, wat je hebt gedaan en wat je hebt bereikt. Focus op de meest recente en relevante en verkort eerdere rollen. Leg eventuele hiaten in de werkgelegenheid uit. Gebruik krachtige actiewerkwoorden om zinnen te beginnen, b.v. verbeterd, onderhandeld, verminderd, enz.

4. Vermeld alle relevante vaardigheden, beroepsverenigingen, vrijwilligerservaring en zelfs hobby’s, maar houd het kort. Wees duidelijk, gestructureerd en beknopt.

Eén cv past niet bij alle sollicitaties. Het moet een zeer gericht document zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Tips om de perfecte baan snel te vinden

Het vinden van een nieuwe baan kan voor iedereen een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om een positieve houding te behouden en jezelf eraan te herinneren dat het uiteindelijk de moeite waard zal zijn. Zolang je de juiste gedachte hebt, is niets onmogelijk. Hier zijn er enkele tips.

1. Houd je cv up-to-date

Zorg altijd voor een up-to-date cv. Zowel inhoudelijk als in termen van stijl moet het up-to-date zijn.

2. Meerdere cv’s/sjablonen hebben

Besteed vijf extra minuten aan het aanpassen van je cv aan de baan. Zorg voor een vooraf gemaakte sjabloon die je voor elke toepassing kunt personaliseren. Dit geeft je een voorsprong op het generieke copy-and-paste cv dat veel sollicitanten insturen. En zorg ervoor dat je deze fouten dus niet maakt.

3. Maak gebruik van wervingssites

Door je cv en gegevens op een wervingssite te laten staan en je aan te melden voor regelmatige e-mails, kan snel een goede baan vinden.

4. Vrijwilligers werk doen

Zoek iets om je bezig te houden terwijl je op zoek bent naar een baan. Je zult nieuwe vaardigheden opdoen en ervoor zorgen dat je geen grote gaten in je werkgeschiedenis hebt – wat goed tot uiting komt in je cv.

5. Controleer jouw online aanwezigheid

Wat gebeurt er als je je naam googelt? Is het resultaat van de bovenste afbeelding dat je dronken in een veld flauwviel? Hoe leuk universitaire herinneringen ook kunnen zijn, ze zijn niet het soort beeld dat je wilt geven. Ga door alle sociale-mediasites die je gebruikt en zorg ervoor dat ze veilig kunnen worden gezien. Maak daarnaast een Linked In-account aan en maak deze zo actueel mogelijk.