Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kan het als een hele uitdaging voelen. Je hebt het gevoel dat je maar blijft zoeken en dat niets echt past. Je wil ergens warm van worden en het niet maar doen omdat ‘het moet’. Dit snappen we heel goed, iedereen verdient een baan die hij of zij leuk vindt. Je bent immers een groot deel van je leven bezig met werk, bijna een vierde zelfs. Dit komt omdat een derde deel van je dag bestaat uit werken als je volwassen bent en je hiermee door blijft gaan voor het grootste deel van je leven. Iets doen waar je ongelukkig van wordt, is dus geen optie. Dat hoeft ook niet, want wij gaan je in deze blog informeren over drie soorten banen. Ze zijn allemaal heel anders en dat is ook het mooie. Als er niks voor je tussenzit, dan kun je altijd verder kijken op onze site voor meer inspiratie. 

Verzorgende IG

Allereerst duiken we even in de zorgsector. De zorg is een hele mooie sector, want het redt letterlijk levens. Als er niemand voor je is om te zorgen, dan kun je in Nederland altijd nog rekenen op de toppers uit de zorg. Daarom is het van belang dat de toppers in de zorg ook een beetje ondersteuning krijgen. Er zijn altijd voldoende vacatures in deze branche en dat is niet gek; ze hebben altijd mensen nodig. En dan niet zomaar mensen, maar mensen met een ‘hart voor de zorg’. Mensen die opstaan, iedere dag weer, en denken ‘vandaag maak ik er het beste van en verzorg ik mijn cliënten met passie’. Het grootste aantal van de vacatures is er meestal voor de Verzorgende IG. Dat is niet gek, dit is ook zo’n beetje de meest gevraagde functie binnen zorginstellingen. 

Advocaat

Als je een beetje meer van de theorie bent, van lezen en van complexiteit, dan ben je misschien meer geschikt voor de advocatuur. Een goede advocaat is analytisch, scherp, verbaal sterk en goed met mensen. Je moet je kunnen voorstellen hoe het is om in andermans schoenen te staan, je moet empathie opwekken voor het belang van je cliënt, of dit nu een groot bedrijf is of een onschuldige verdachte. Daarnaast moet je casusgericht te werk gaan. Van situatie tot situatie bekijk jij wat er het beste bij past. Zijn er wetsartikelen die toezien op deze situatie? Lijkt deze situatie op eerdere jurisprudentie? Ga zo maar door; als advocaat kun jij het allemaal aan. 

Financieel expert

Net als een advocaat bewaar jij ook het overzicht. Je bent analytisch en kan alle data die je is voorgeschoteld objectief bekijken. Of je nu bezig bent met belastingen of een nieuwe investeringen; je bent aan de bak met cijfers, gegevens en probeert de beste keuzes hierop te baseren. Dit doe je altijd in overleg met de klant en met één doel; de financieel meest voordelige keuze. Als financieel expert heb je een passie voor cijfers en het analyseren hiervan.