Werken als manager bij een tankstation brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Dit komt omdat de concurrentie in de tankstation business erg hard is. De manager moet in staat zijn om het tankstation te laten opvallen en veel klanten aan te trekken. Ook is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende taken om ervoor te zorgen dat de werking van het tankstation soepel verloopt. Als je geïnteresseerd bent om te solliciteren naar een baan als manager van een tankstation, moet je weten welke verantwoordelijkheden een manager zou moeten hebben. Hieronder lees je meer over de taken van een manager in het tankstation.

Toezicht houden op de dagelijkse werking van het tankstation

Op vacaturesites zoals www.werkenbijEG.nl vind je veel vacatures als manager van een tankstation. Als manager heb je de verantwoordelijkheid om de dagelijkse werking van het tankstation goed te laten verlopen. Je hebt een rol als leider van de medewerkers van het tankstation. Je moet een personeelsplanning maken op basis van de vraag van het bedrijf. Je dient ook het functioneren van de werknemer te beoordelen. Zo zorg je ervoor dat de medewerkers de klanten goed kunnen bedienen.

De inventaris beheren

De manager is ook verantwoordelijk voor het beheer van de voorraad in het tankstation. Je coördineert de brandstoflevering aan de leverancier. Daarnaast moet je ook communiceren met de brandstofleverancier over de prijswijziging. De manager moet de prijs controleren om er zeker van te zijn dat deze consistent is met de marktprijs. De meeste benzinestations verkopen ook andere producten, zoals autobenodigdheden, eten en drinken. De manager dient de inventaris van deze producten bij te houden. Wanneer bepaalde producten opraken, dient de manager deze producten te bestellen.

De werking van het tankstation beheren

De manager heeft enkele taken bij het beheren van de brandstof en het maken van het budget van het tankstation. Hij moet kunnen coördineren met de bedrijfsleiding. Hij moet de brandstofprijs correct instellen op basis van de marktomstandigheden. Zo kan het tankstation de concurrent verslaan. De manager is ook verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van nieuwe medewerkers. Bovendien moet hij het klant beloningsprogramma creëren om de loyaliteit van de klanten te vergroten. De manager moet het rapport maken over het functioneren en de salarisadministratie van de werknemer. Dit zijn verschillende verantwoordelijkheden van een tankstationmanager. Wil je solliciteren op deze baan? Op diverse vacaturesites vind je veel vacatures als tankstationmanager. Zorg ervoor dat je over de vereiste kwalificaties beschikt, zodat je deze baan kunt krijgen.